2012

QR code

Ook ik heb een QR-code voor mijn website…
Probeer het maar eens uit!
Image

Compositieopdracht Veldhovens Kamerkoor

Arno is gevraagd om een compositie te schrijven voor het 25-jarig bestaan van Veldhovens Kamerkoor (VKK).
Deze compositie is voor orkest, solisten en koor en heeft een duur van twintig minuten.
De première zal plaatsvinden op zaterdag 16 november 2013 in Theater de Schalm in Veldhoven.
Kijk bij de link
Agenda voor meer informatie.

Tenor Hein Meens overleden

Tenor en dirigent Hein Meens is vrijdag 10 februari plotseling overleden. Meens maakte sinds de jaren tachtig carrière als operatenor in binnen- en buitenland, werd bekend als Evangelist in de Passionen van Bach en was de laatste tien jaar ook als dirigent actief.
Pasted Graphic Pasted Graphic 1
,,Onze dirigerende zanger was met zijn prachtige tenor, zijn vocale inzichten en muzikale kennis een onmisbare factor in repetities en uitvoeringen van de catatediensten”, schrijft het Amsterdamse Westerkerkkoor op zijn website. Meens was sinds 2005 vaste dirigent van het koor en orkest van de Westerkerk, waar hij vele cantates en oratoria opvoerde.
Meens studeerde piano en zang in Maastricht en werd na zijn afstuderen vooral bekend als Evangelist in de Matteüs en Johannes Passion van Bach. In 1982 maakte hij zijn operadebuut als Don Ottavio in Don Giovanni van Mozart, waarna hij vele rollen zong in binnen- en buitenland.
Sinds 2002 trad Meens ook op als dirigent. Daarnaast werkte hij als zangdocent en coach bij het Conservatorium van Amsterdam.
Meens werd 62 jaar. De uitvaartplechtigheid is donderdag 16 februari om 13.00 uur in de Westerkerk.
door Jordi Kooiman (operamagazine.nl)