Nieuws


NBE Compositiewedstrijd 2020.
VI-2020
STA OP
NBE Compositiewedstrijd 2020 (klein)

Nu even niet over corona. Sta op. Pak een stuk papier, een instrument of je computer. En componeer dan een stuk voor iemand, voor een idee, of voor iets dat het verdient om muziek voor te maken. Iets waar je voor op wil staan, of zelfs voor in opstand wil komen.
De kinderen van Lesbos, je oma, smeltend ijs van Groenland, toch de IC-artsen, K-pop, #blacklivesmatter, iets dat wél een standbeeld verdient. Hoe verrassender en opstandiger je idee, hoe krachtiger.
Met tekst, zonder tekst, gearrangeerd voor het NBE, of alleen maar een mooi liedje. Alles kan en mag.
Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd 'Op weg naar het Nieuwjaarsconcert' haar kracht. Het NBE ontvangt jaarlijks meesterwerken van meer dan 100 (piep)jonge componisten. De wedstrijd blijkt een springplank voor menig serieus componeertalent in Nederland. Het thema van de compositiewedstrijd is dit jaar: STA OP.
Niets mooier dan je eigen muziek verzinnen en die uitvoeren met topmuzikanten! Er zijn nauwelijks regels, alles mag en alles kan zolang je het maar zelf verzonnen hebt. Dus of je nou rapt, viool speelt of singer-songwriter bent, doe mee en maak kans om met het NBE op 1 januari op het podium te staan van Het Concertgebouw in Amsterdam, door BNNVARA uitgezonden op tv!
Lees hier meer!

***

C-XIX voor viool solo.
Waalre, 13-III-2020
Speciaal geschreven voor de violiste Carla Leurs.
"De eerste premiere. Het stuk C-XIX van Arno ter Burg. Dit stuk kwam slechts enkele uren na mijn oproep binnen. Een recitatief over C-XIX (Covid-19). Een prachtig, kort, expressief stuk, met ja, inderdaad 19 C's erin."
C-XIX (video)

Op 14 juni 2020 speelde Carla mijn compositie tijdens een concert (livestream-registratie) vanuit het NMF (Nationaal Muziekinstrumenten Fonds).
Bekijk hier de video.

***

Marathons voor KiKa (Stichting Kinderkankervrij).
Arno heeft inmiddels al 3 marathons voor deze fantastische stichting gelopen.
New York, Tokyo en Chicago waren een geweldige ervaring! Inmiddels heeft Arno, mede dankzij vele gulle donaties en mooie acties, al bijna €25.000,- opgehaald voor stichting KiKa.
In september 2021 staat de vierde marathon in de agenda: Berlijn.
Als je mij wil sponsoren mag dat natuurlijk.
Klik maar even op mijn sponsorpagina voor KiKa. Dank je wel!

***

Koninklijke onderscheiding voor Arno ter Burg.
Op zondag 16 april 2017 is Arno benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Burgemeester Brenninkmeijer reikte de versierselen behorend bij deze Koninklijke Onderscheiding uit na afloop van de Heilige Mis ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Brigidakerk in Geldrop.

Koninklijke onderscheiding