Biografie


Arno ter Burg (1973) begon op 8 jarige leeftijd met orgelles bij Richard Kroes en op 9-jarige leeftijd met pianoles bij Guy de werd. Hij studeerde piano en kamermuziek bij Alexandre Hrisanide aan het toenmalige Brabants Conservatorium (nu Fontys Hogeschool voor de Kunsten) te Tilburg en volgde lessen compositie en orkestdirectie. Zijn diploma behaalde hij in het jaar 2000. Tevens volgde hij pianolessen bij Lena Basova en lessen fortepiano bij Paul Komen. Arno volgde ook een aantal masterclasses o.a. piano en compositie bij Menachem Wiesenberg, kamermuziek bij Sherban Lupu en een masterclass bij operaregisseur Peter Sellars.

Arno is thans pianist/repetitor van het Jeugd- & jongerenkoor van de Heilige Brigidakerk te Geldrop en muzikaal leider van het Brigida Anúna Koor en is vaste organist van deze kerk.
Hij is sinds 1999 verbonden als pianodocent en docent arrangeren/componeren aan het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) en was 15 jaar coördinator van de Regionale vakklas en de talentenopleiding van het CKE.
Vanaf 1 oktober 2022 is Arno de nieuwe coördinator Amateurkunst bij het CKE.

Arno studeerde Master Kunsteducatie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) en behaalde in 2010 zijn diploma.

Arno is een veelgevraagd liedbegeleider. Hij kreeg o.a. lessen liedinterpretatie van Bernard Kruysen en Erica Pauwels (Belgié). Hij was in 1999 laureaat bij een zangconcours voor zangers en hun begeleiders in Gent (Belgié). Hij geeft concerten in binnen- en buitenland (o.a. Belgié, Frankrijk, Oostenrijk, Groot-Brittanië, Ierland en Duitsland).
Concerten waren er o.a. in Cambridge, Dublin en in Berlijn (in de Gedächtniskirche waar Arno ook het groot orgel heeft bespeeld).

Als componist is Arno ook zeer actief. Hij schreef zeer diverse werken voor verschillende bezettingen. Koorwerken, kamermuziek, solo-werken en veel liederen. Op 16 november 2013 is zijn 'Te Deum' in première gegaan. Dit werk, voor strijkorkest, 2 trompetten, orgel, pauken, solisten en gemengd koor, is in opdracht geschreven voor het 25-jarig jubileum van het Veldhovens Kamerkoor. Onlangs voltooide hij nog twee composities voor viool-solo voor de violiste Carla Leurs en Lisa Jacobs.
Sinds 2006 is Arno ook actief als arrangeur bij het Nederlands Blazers Ensemble.

Met Tessa Berkelmans (zang) staat hij het komende seizoen in diverse Nederlandse theaters met het programma "Lef-Lief-Leven".